Hűha, ez nagyon dől. Szerinted meghalok?

Vágólapra másolva!
Egy tizenéves áldozat mobillal videózta a koreai komp borulását.
Vágólapra másolva!

"Hűha, ez nagyon dől. Erre az oldalra dőlünk. Nem tudok mozogni."; "Szerinted tényleg meghalok?"; "Mi történik?" – ilyen mondatokat lehet hallani azon a mobilos videofelvételen, amelyet a dél-koreai komp felborulása közben készített egy tizenéves fiú, számol be a CNN. A felvétel készítője nem élte túl, a videót az apja adta át a koreai médiának, amely ebből egy háromperces hangfelvételt osztott meg az amerikai csatornával.

A felvételen hallhatók tudtak arról, hogy a komp dől. Az utasok között háromszáz kiránduló diák volt. "Anya, apa, apa, apa? Mi van a kisebb testvéreimmel?", zokog valaki. Másvalaki a mentőmellényekről kérdez. A komp hangosbemondóján közben mindenkit felszólítanak, hogy maradjon a helyén.

A felvételen egyesek viccelődnek, egy hang azt mondja: elcseszett egy kirándulás ez. A CNN leirata szerint az alábbi párbeszéd is elhangzik a felvételen: "Szerintem most kicsit csillapodott." – "Csillapodott?" "Bal felé megy." "Szerintem jobb, mint volt". "Rajtam van a mellény." "Rajtam is. Muszáj." Van, aki másnak próbál mellényt szerezni. Később a videón valaki megkérdezi, mit csinál a kapitány, majd azt hallani: "Elmondhatnák, mi történik."

A felvételt készítő fiú apja zokogva olvasta fel a beszédét a nemzeti tévécsatornán. "Fiam, nagyon hideg és sötét lehetett ott, ahol voltál. Mennyire fáztál és féltél! Reménykedtünk és imádkoztunk, hogy túléled, de nem így történt. Fiam, itt az idő elbúcsúzni. Itt az idő neked és nekem, hogy elbúcsúzzunk, és nekem, hogy elengedjem a reményt, hogy eddig nem tudtalak elengedni. Bocsáss meg. Viszlát."