Obama az orosz hadiipart célozza be

Vágólapra másolva!
Vasárnap az amerikai helyettes nemzetbiztonsági tanácsadó azt mondta, a szankciók Putyin közvetlen környezetét fogják sújtani.
Vágólapra másolva!

Újabb szankciókat vezet be az Egyesült Államok Oroszország ellen az ukrajnai válság miatt – jelentette be Barack Obama amerikai elnök hétfőn Manilában.

Mint mondta, kormánya hamarosan közzéteszi azoknak a személyeknek és vállalatoknak az újabb listáját, akikkel, illetve amelyekkel szemben büntetőintézkedéseket vezetnek be.

Az új amerikai szankciók a már bevezetett intézkedéseken alapulnak majd, és elsősorban a "high-tech hadianyagok" orosz importját veszik célba – tette hozzá az amerikai elnök a Fülöp-szigetek fővárosában tartott sajtótájékoztatóján.

Tony Blinken amerikai helyettes nemzetbiztonsági tanácsadó vasárnap a CNN televíziónak adott interjúban azt mondta, hogy a Moszkva-ellenes szankciók újabb köre Vlagyimir Putyin orosz elnök közvetlen környezetét érintheti majd.

Az Európai Unió tagállamainak nagykövetei hétfőn szintén az Oroszországgal szembeni szankciók szigorításáról tanácskoznak Brüsszelben, és várhatóan ők is újabb lépéseket jelentenek be a nap folyamán.