Nem ott zuhant le a maláj gép, ahol keresték

Vágólapra másolva!
Az ausztrál hatóságok befejezték a kutatást az Indiai-óceánon, semmiféle nyomot nem találtak, biztosra veszik, hogy nem ott zuhant le a gép.
Vágólapra másolva!

Az eltűnt malajziai repülőgép utáni kutatást vezető ausztrál hatóságok csütörtökön bejelentették, hogy befejezettnek tekintik a kutatást az Indiai-óceánnak azon a déli részén, ahol heteken át keresték a gépet, és kizártnak tartják, hogy abban a térségben zuhant le a Boeing 777-es.

A kutatásban részt vevő hivatalok munkáját koordináló központ (JACC) tájékoztatása szerint az eltűnt MH 370-es járatnak semmi nyomát nem találta a Blufin-21 tengeralattjáró robot, az ausztráliai közlekedésbiztonsági hivatal (ATSB) pedig megállapította, hogy az átfésült 850 négyzetkilométeres körzet nem a malajziai repülőgép lezuhanásának a helye. A kutatórobotot szállító Ocean Shield ausztráliai hajó elhagyta a térséget.

Változatlan ugyanakkor az a terv, hogy egy magánvállalat tovább keresi a gépet egy az eddiginél jóval nagyobb területen – közölte az ATSB.

Az ausztrál hatóságok bejelentése megerősíti az amerikai haditengerészet egyik igazgatóhelyettesének, Michael Deannek a CNN amerikai hírtelevíziónak adott szerdai nyilatkozatát, miszerint a gép fekete dobozának felkutatására bevetett berendezés nem a Malaysia Airlines lezuhant járata által leadott akusztikus jeleket vette. A haditengerészet szóvivője ezzel szemben csütörtökön elhamarkodottnak és spekulatívnak nevezte Dean kijelentését. Chris Johnson hangsúlyozta: folytatják a munkát az ausztrál és malajziai partnerekkel a készülék által szerzett adatok jobb megértése érdekében.

A malajziai légitársaság Kuala Lumpurból Pekingbe tartó, MH370-es járatának 239 emberrel a fedélzetén március 8-án veszett nyoma. A gép roncsait és fekete dobozát azóta sem találják.