50 dolláros büntetést kapott egy Facebook-komment miatt

Vágólapra másolva!
Illinois államban büntetési csekket kapott egy amerikai nő azért, mert egy Facebook-hozzászólásban elkotyogta, hogy engedély nélkül használt egy kutyasétáltatásra kialakított parkot. A közfelháborodást kiváltó ügyben végül nem kellett kifizetnie az 50 dollárt.
Vágólapra másolva!

A nő a Facebookon hozzászólt egy helyi kutyatulajdonos bejegyzéséhez, amelyet azért posztolt, mert kutyái kennelköhögést kaptak egy parkban. A kommentben a nő sajnálkozását fejezte ki, hogy jegy nélkül használta a parkot, de kutyája szerencsére nem kapta el a fertőzést. A hozzászólást valaki továbbította a rendőrségnek.

A nő hamarosan kapott egy 50 dolláros csekket, és felszólították, hogy fizessen, mert a Facebook-kommentből kiderült, nem volt 2014-re érvényes jegye. Mint kiderült, a nő még 2013-ban járt a parkban, a rendőrségre pedig hamarosan számos panasz érkezett az üggyel kapcsolatban, azt firtatva, hogy tényleg monitorozzák-e a közösségi hálót, és a hozzászólásokat bizonyítékként akarják-e használni. A bírságot végül visszavonták.

A helyi rendőrség biztosított mindenkit, hogy a közösségi oldalakon megjelenő üzeneteket legfeljebb csak tippnek veszik, amelyeket le kell ellenőrizni, mielőtt hasonló akcióba kezdenének, az ügyintéző ezúttal hibázott, túlbuzgó volt.