Négyszáz szakadár ostromol egy luhanszki határátkelőt

Vágólapra másolva!
Súlyos harcok bontakoztak ki hétfő reggel egy délkelet-ukrajnai határőrhelynél, amelyet mintegy négyszáz szakadár fegyveres vett ostrom alá - jelentették orosz hírügynökségek.
Vágólapra másolva!

Az úgynevezett "délkeleti hadsereg" körülbelül száz fegyverese éjfél után vettek körül a Luhanszk megye déli részén, Mirnijben szolgálatot teljesítő határőregységet, és mintegy négy órával később, kora reggel gépfegyverekkel és gránátvetőkkel lőni kezdték. Egy ukrán vadászgép érkezett a határőrök segítségére.

Az UNIAN hírügynökség jelentése szerint reggel hét órára megnégyszereződött a támadók száma, akkor már mintegy négyszáz fegyveres támadta az ukrán határőröket, miközben a határőrség közleményében arra panaszkodott, hogy egyelőre nem érkezett segítség a hadseregtől és a rendőrségtől.

Hasonló incidens történt szombat reggel is: akkor mintegy nyolcvan, állig felfegyverzett Moszkva-barát szakadár rohant le egy másik határőr-alakulatot ugyanebben a térségben, de a határőrök a légierő támogatásával visszaverték a támadást.