400 ezer fontot tett arra, hogy Skócia nem lesz független

Vágólapra másolva!
Egy angol férfi 400 ezer fontot, azaz körülbelül 151 millió forintot tett fel a skót függetlenségi népszavazásra. Ha a skótok nemmel szavaznak, 100 ezer fontot, azaz közel 38 millió forintot kaszálhat.
Vágólapra másolva!

A középkorú férfiról csak annyit árultak el, hogy angol akcentussal beszélt, és a William Hill fogadóiroda Surreyben lévő fiókjában tette meg a tétet – írja a Reuters. Valószínűleg ez az eddigi legmagasabb összeg, amit valaha is kockáztattak politikai fogadáson Nagy-Britanniában. Az eddigi csúcsot 200 ezer fonttal tartotta egy skót játékos, aki szintén arra spekulál, hogy országának lakói nemmel szavaznak az elszakadásról döntő, szeptember 18-ra kiírt népszavazáson.

A közvélemény-kutatók szerint jelenleg a skótok 40 százaléka szavazhat nemmel, és 30 százaléka igennel, de meglehetősen nagy a hezitálók tábora. A népszavazás kimenetelére csak a William Hillnél eddig összesen több mint egymillió fontot tettek fel, különböző tételekben. Mivel a függetlenség elutasítása jelenleg valószínűbbnek látszik, az iroda 1:4-ről 1:5-re csökkentette az oddsot, míg az igennel minden feltett 3 fontra 10-et lehet nyerni.