120 magyar nőt kényszerítettek prostitúcióra Londonban

Vágólapra másolva!
Napi húsz ügyfelet kellett szórakoztatniuk, a futtatókat elítélték.
Vágólapra másolva!

Százhúsz magyar szexrabszolgát tartott ki az az angliai bűnszervezet, amelynek vezetőit pénteken állították bíróság elé Nagy-Britanniában – írja a Blikk.

Á. Krisztián és nővére, Á. Szilvia irodai munkára és bébiszitternek jelentkező magyar nőket csalt ki Angliába, hogy aztán óránként 15 és 40 ezer forint közötti összegért bocsássák áruba a testüket. A nőket megfenyegették, útlevelüket elvették, és azzal zsarolták őket, hogy engedetlenség esetén elárulják magyarországi rokonaiknak, hogy örömlányokként dolgoznak.

Az áldozatok súlyos traumát szenvedtek, szorongásuk még akkor sem csillapodott, mikor utólag elmesélték nekünk a történteket. Az egyik rendőrségi tolmács sírva is fakadt, miközben a lányok a velük történt borzalmakat ecsetelték – mondta Alan Clark nyomozó az Ilford Recorder című helyi lapnak.

A szexrabszolgáknak alapesetben is napi húsz ügyfelet kellett szórakoztatniuk, ebből a rendőrség szerint magyar fogvatartóik több millió font (nagyjából egymilliárd forint) bevételre tettek szert. A bűnbanda vezetői London legelegánsabb részein béreltek luxus apartmanokat.

Á. Szilvia főként Magyarországról segédkezett a 18 és 45 év közötti lányok lépre csalásában, őt Budapesten fogták el a rendőrök, majd a kiadatási egyezmény értelmében átadták brit kollégáiknak. Á. Krisztiánt, társát, az indiai Vishal Chaudhary-t és három másik társukat a bíróság bűnösnek találta a büntetés mértékéről a bíró később fog dönteni.