Tragédiával végződött egy német hadgyakorlat

Vágólapra másolva!
Összeütközött egy kisrepülőgép egy Eurofighterrel.
Vágólapra másolva!

Egy közös gyakorlat során összeütközött egymással egy kisrepülőgép és egy vadászrepülőgép hétfőn Németország nyugati részén, a balesetnek legkevesebb egy halálos áldozata van - közölte a helyi rendőrség. A Learjet típusú polgári repülőgép az ütközést követően lezuhant egy lakatlan, erdős területen Dortmundtól mintegy ötven kilométerre és kigyulladt. Annak a helynek a közelében, ahol a gép lezuhant, emberi testrészeket találtak, ennek alapján valószínűsítik, hogy legkevesebb egy ember meghalt a balesetben. A kisrepülőgépen a pilóta mellett egy utas tartózkodott.

Az Eurofighter típusú harci gép egy katonai repülőtéren szállt le Köln térségében. A hadsereg közlése szerint a vadászgép is súlyosan megrongálódott. A gépek legalább ezer méteres magasságban ütköztek, úgy, hogy a szárnyuk és a törzsük is összeért.

A gyakorlatban egy másik Eurofighter is részt vett. A manőver során egy olyan helyzetet szimuláltak, amelyben a légi irányítási szervek nem tudják felvenni a rádiókapcsolatot egy, a légtérben úton lévő polgári repülőgéppel, ezért riasztják a légierő készenléti egységét, amely ezután megközelíti az azonosítatlan gépet és rádión vagy más jelzések útján megpróbál érintkezésbe lépni vele.