Ferenc pápa elfáradt

Vágólapra másolva!
Több ezren vártak rá egy klinikán, és csak az utolsó pillanatban szóltak, hogy nem megy. Nem beteg, csak elfáradt a sok programban, mondta a Vatikán.
Vágólapra másolva!

Hirtelen gyengélkedés miatt Ferenc pápa lemondta a római Gemelli-klinikán péntek délután tervezett látogatását. A Vatikántól nem messze lévő Gemelli-klinikán és környékén több ezren várták Ferenc pápát. Az egyházfő a római klinika fennállásának ötvenedik évfordulója alkalmából akart találkozni a “pápák kórházaként” ismert Gemelli betegeivel és orvosaival.

A Vatikán a vizit tervezett kezdete előtti utolsó percekben jelentette be, hogy hirtelen gyengélkedés miatt Ferenc pápa nem tud elmenni a látogatásra. A pápa nagyon fáradt - közölte a Vatikán.

A hívők csalódottan távoztak. A klinika vezetői úgy fogalmaztak: "döbbenettel" fogadják az utolsó pillanatban történt értesítést.

Nem ez az első alkalom, hogy a 77 éves Ferenc pápa rosszullét miatt lemondja programját. Legutoljára a június 8-án a Vatikánban tartott izraeli-palesztin békeima után kényszerült néhány napos pihenésre a túl sűrű programja okozta fáradtság miatt.

Most először történt meg azonban, hogy a pápa programját az utolsó pillanatban törölték. A La Repubblica olasz napilap honlapján aggodalmát fejezte ki Ferenc pápa egészségi állapota miatt.
Korábban vatikáni források azt hangoztatták olasz hírügynökségeknek, hogy Ferenc pápa nem beteg, csak tavalyi megválasztása óta szünet nélkül dolgozik és ezért néha nagyon elfárad.