Kim Dzsong Un elégedett a rakétájával

Kim Dzsong Un első számú vezető, a Koreai Munkapárt első titkára rakétakilövésen vesz részt egy ismeretlen helyszínen június 26-án, Észak-Korea
Észak-Korea, 2014. június 27. A Rodong Sinmun című újság által 2014. június 27-én közreadott képen Kim Dzsong Un első számú vezető, a Koreai Munkapárt első titkára (k) rakétakilövésen vesz részt egy ismeretlen helyszínen június 26-án. Észak-Korea három rövid hatótávolságú rakétát lőtt ki keleti partjáról, Vonszan városából, a jelentések szerint 190 kilométer megtétele után csapódtak a Koreai-félsziget és Japán között a tengerbe, a lövedékek nem tettek kárt semmiben. (MTI/EPA/Rodong Sinmun)
Vágólapra másolva!
Észak-Koreában nagy reményeket fűztek a mostani teszteléshez. Szöult aggasztja a sikeres kilövés.
Vágólapra másolva!

Kim Dzsong Un ellenőrzésével sikeresen tesztelt az észak-koreai hadsereg egy új fejlesztésű, nagy pontossággal célra vezérelhető rakétát. A KCNA állami hírügynökség. szerint az észak-koreai államfő nagyon elégedett a sikeres rakétakísérlet miatt.

Kim Dzsong Un elégedett Forrás: MTI/EPA/YONHAP/Rodong Sinmun

Az igen nagy pontosságú harcászati rakéta tesztje "a hadsereg kezébe kulcsot ad ahhoz", hogy minden csapásmérő eszközt világszínvonalúra fejlesszen - jelentette a KCNA. Az észak-koreai hírügynökség szerint a katonai eszköz sikeres tesztje áttörést jelent a távol-keleti ország védelmi kapacitásában.

Eddig nem volt ismert, hogy Észak-Korea célra vezérelhető harcászati rakétákkal rendelkezne. Arról nem közöltek információt, hogy a kísérleteket hol és mikor hajtották végre. Jun Duk Min szöuli biztonsági szakértő szerint ha bebizonyosodik, hogy Phenjan valóban harcászati rakétát fejlesztett ki, az kézzelfogható katonai fenyegetést jelent Dél-Korea és a területén lévő amerikai támaszpontok számára.

Szöul információi szerint az észak-koreai hadsereg csütörtökön három rakétát lőtt ki a partjaitól keletre fekvő Japán-tengerbe, a lövedékek nem tettek kárt semmiben, kilövésük oka egyelőre nem ismeretes. A rövid hatótávolságú rakéták 190 kilométer megtétele után csapódtak a Koreai-félsziget és Japán között a tengerbe.