Szabad nők kínzásáról és emberevésről levelezgetni

Vágólapra másolva!
Felmentett a bíró egy volt New York-i rendőrt, akit életfogytiglani büntetés fenyegetett, mert nők megöléséről, megfőzéséről és megevéséről fantáziált hasonszőrűekkel az interneten.
Vágólapra másolva!

A 30 éves Gilberto Vallét még tavaly márciusban találta bűnösnek egy esküdtszék "emberrablására, gyilkosságra és emberevésre szőtt összeesküvésben", miután felesége és más nők elrablásáról, megöléséről és megfőzéséről csevegett internetes fórumokon általa személyesen nem is ismert emberekkel. A vádpontok alapján akár életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhették volna a férfit, aki a keddi bírói végzésig 21 hónapot töltött börtönben.

A bizarr képzeletvilágú férfi törzslátogatója volt nemi erőszakot, kínzást és nők megfőzését szimulált jelenetekben ábrázoló internetes honlapoknak, és hosszasan konzultált másokkal tervezett nőrablásokról, emberevésekről. A New York-i bulvársajtó által "kannibál zsaruként" emlegetett férfi számítógépén listát találtak kiszemelt áldozatokról, az elfogásukhoz és megkínzásukhoz szükséges módszerekről, eszközökről.

Az esküdtszék szerint mindezek felértek emberrablás és gyilkosság előkészületeivel, 118 oldalas ítéletében a bíró azonban hangsúlyozta, hogy a való világban senkit nem raboltak el, kísérlet sem történt erre, minden csak "képzeletbeli szerepjáték" volt a vádlott részéről.

Az ügy miatt az állását elvesztő rendőr ügyvédei kezdettől azt hangoztatták, hogy senkinek nem esett bántódása, és hogy nem szokás embereket a gondolataikért bebörtönözni.

A férfit a felesége jelentette fel a számítógépen talált levelezés alapján, s azóta el is vált tőle. Mivel az ügyészség fellebbezést jelentett be, Valle csak óvadék ellenében került szabadlábra, köteles otthon tartózkodni, GPS-megfigyelés alatt tartják és pszichológiai kezelésnek kell alávetnie magát.

Egy bűncselekményt a "kannibál zsaru" bizonyosan elkövetett: képzelgéseihez - az állítólagos áldozatok kiválogatásához - felhasználta a rendőrségi adatbázist.