A Kalasnyikov fegyvergyár együtt érez amerikai „rajongóival”

Vágólapra másolva!
A Kalasnyikov orosz fegyvergyártó konszern sajnálkozva együttérzését fejezte ki az amerikai fegyverrajongóknak, amiért nem tudnak hozzájutni a termékeihez az Egyesült Államok által az ukrán válság kapcsán életbe léptetett, Oroszországot sújtó büntetőintézkedések miatt.
Vágólapra másolva!

„A Kalasnyikov sajnálja, hogy a vásárlóknak ilyen problémával kell szembesülniük” – mondta a vállalat szóvivője, Jekatyerina Boni. „A jelenlegi helyzet újból azt mutatja, hogy fegyvereink nagyon népszerűek az amerikaiak körében, a büntetőintézkedések végrehajtása pedig saját érdekeik ellen szól” – tette hozzá.

Az amerikai szankciók célpontjai között orosz hadiipari vállalatok is szerepelnek. Szakértők szerint a korlátozások minden bizonnyal ellehetetlenítik azt a 2014 elején kötött megállapodást, amelynek értelmében a konszern 2015-től kezdve öt esztendőn át évente 80-200 ezer darab lőfegyvert szállítana az Egyesült Államokba – emlékezetett az MTI.

Viszik, mint a cukrot

Az amerikai szankciók miatt valósággal elkapkodták a világhírű AK-47-eseket az Egyesült Államok fegyverboltjaiban. A State of Guns internetes oldala szerint a kereskedők szinte teljesen kifogytak a készletből.

Az embargó ugyan a már amerikai földön lévő és kifizetett fegyvereket nem érinti, újabb szállítmányok azonban nem érkezhetnek, ezért, aki teheti, most vesz Kalasnyikovot.

Az Atlantic Firearms honlapján már figyelmeztetett is, hogy nem maradt raktáron több AK-47-ese. Mint írták, megtesznek minden tőlük telhetőt, hogy szerezzenek még be a fegyverből, de az árak várhatóan emelkedni fognak.

A tervező, Mihail Kalasnyikov egy AK-47-tel a modell megszületésének hatvanadik évfordulóján, 2007. júliusában Forrás: AFP/Dima Korotayev