Az oroszok tudják, ki a hibás

Vágólapra másolva!
Az oroszok többsége szerint a Nyugat elhibázott politikája okolható az ukrán válságért - derült ki egy Moszkvában kedden közzétett felmérésből.
Vágólapra másolva!

A független Levada Intézet közvélemény-kutatási adatai szerint a megkérdezettek 64 százaléka azzal vádolja az Egyesült Államokat és Európát, hogy "illetéktelenül beavatkozott" az ukrán ügyekbe. A válaszadók 52 százaléka tart attól, hogy a szomszédos országot sújtó elkeseredett konfliktus világháborúvá szélesedhet.

A felmérésből kiderül, hogy az oroszoknak csak 23 százaléka támogatja, hogy a luhanszki és donyecki népköztársaság a Krím félsziget mintájára Oroszország része legyen. A megkérdezettek több mint fele, 56 százaléka biztos benne, hogy Moszkva hathatósan támogatja az ukrajnai szakadárokat.
A nyugati szankciók kedvezőtlen hatásaitól félők aránya az utóbbi 3 hónapban 52 százalékról 36 százalékra csökkent - közölte a moszkvai intézet.

A felmérés 1600 ember megkérdezésével készült. Az Európai Unió (EU) kedden Brüsszelben az Oroszország elleni újabb szankciókról tanácskozik az ukrán válság miatt.