Hamisnak bizonyult a bombafenyegetés

Vágólapra másolva!
Az orosz hatóságok bombafenyegetés miatt kedden rövid időre kiürítették a Szentpétervár melletti pulkovói repülőteret.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi légikikötőt üzemeltető cég közlése szerint helyi idő szerint délután fél kettőkor bombafenyegetést kaptak egy névtelen telefonálótól. Anna Fedoszejeva, a repülőtér szóvivője közölte, hogy 15 órakor megkezdődött az utasok és a személyzet evakuálása, és a tűzszerészek megkezdték a légikikötő átkutatását.

Egy órával később helyreállt a repülőtér normális működése, miután kiderült, hogy hamis volt a fenyegetés, pokolgépet nem találtak.

Általában gyerekcsíny

Oroszországban gyakoriak a pokolgépes fenyegetések, amelyeket többnyire tizenévesek követnek el tréfából, de viszonylag ritkán fordul elő, hogy emiatt repülőtereket vagy vasúti pályaudvarokat kiürítenek.

Pulkovón nem először történt ilyen esemény. Legutóbb május 17-én ürítették ki a repülőteret hamis bombafenyegetés miatt. Két héttel később, május 30-án újabb névtelen fenyegetés érkezett, de akkor nem evakuálták az ott tartózkodókat.

A pulkovói repülőtér Szentpétervártól mintegy 20 kilométerre, délre található. Évente csaknem 13 millió utas fordul meg a légikikötőben.