Aki káromkodik, az nem győzhet

ukrajna, ukrán válság, szakadárok, szakadár parancsnokok, káromkodás, fegyver, géppuska
Pro-Russia separatists stand at their checkpoint near the front line in the northern outskirts of city of Donetsk, on July 22, 2014. Terrified civilians fled as intense clashes yesterday between Ukrainian government troops and pro-Russian rebels left at least four people dead on the outskirts of the insurgent bastion of Donetsk. A military spokesman said yesterday government troops were battling back control of the districts around the airport and had broken through the rebel cordon to reach their comrades inside. AFP PHOTO/ BULENT KILIC
Vágólapra másolva!
Megtiltotta katonáinak a káromkodást a kelet-ukrajnai szakadár lázadók egyik vezetője, mert az „lélekromboló”, és ebből kifolyólag kockáztatja a mozgalom győzelmét. 
Vágólapra másolva!

A donyecki lázadók a Twitter közösségi portálon számoltak be arról, hogy Igor Sztrelkov, az önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népköztársaság „védelmi minisztere” rendeletet adott ki a káromkodási tilalomról.

„A nyilvános káromkodás mostantól súlyos fegyelemsértésnek számít. A nem orosz eredetű durva szavakat a Rusz ellenségei használták” – közölte Sztrelkov, és figyelmeztette az embereit, hogy „a káromkodás szentségtörés, ami mindig súlyos bűnnek számított”.

A kelet-ukrajnai szakadárok ortodox (keresztény) hadseregként határozzák meg magukat, és vallási jelképeket használnak, egyebek között olyan zászlókat tűznek ki járműveikre, amelyeken Krisztus képe szerepel.

Sztrelkov azon a napon adta ki rendeletét, amikor 1026. évfordulója annak, hogy a Kijevi Rusz felvette a kereszténységet.

Ukrán lázadók Donyeckben Forrás: AFP/Bulent Kilic