Eljutottak a lelőtt utasszállítóhoz a nemzetközi szakértők

Vágólapra másolva!
A harcok azonnali megszüntetését követelte a lezuhant utasszállító körzetében a maláj kormányfő. Közben több napon át tartó sikertelen próbálkozás után csütörtökön eljutott a becsapódás helyszínére egy nemzetközi szakértői csoport.
Vágólapra másolva!

Najib Razak malaziai kormányfő holland kollégájával, Mark Ruttéval találkozott Hágában arról, hogyan lehetne biztosítani a roncs környékét.

A tárgyalás utáni közös sajtótájékoztatójukon Razak a jarcok azonnali felfüggesztéséra szólított fel, és hangsúlyozta, hogy tiszteletben kell tartani az áldozatok emberi méltóságát, biztosítani számukra a tisztességes temetést – jelentette a BBC.

Eljutottak a helyszínre

Csütörtökön végre eljutott a helyszínre az ausztrál és holland szakértői csoport – jelentette be Julie Bishop ausztrál külügyminiszter a Twitteren. „Végre elkezdődhet a munka, hogy hazahozhassuk a honfitársainkat” – írta.

A csoportot azzal bízták meg, hogy a katasztrófa helyszínén eleinte további áldozatok felkutatására és az utasok szétszóródott személyes tárgyainak összegyűjtésére összpontosítsa erőfeszítéseit.

Az AP amerikai hírügynökség egyik helyszínen lévő újságírója azt mondta: a szóban forgó területet láthatóan a szeparatisták ellenőrzik.