Elárverezik Michael Jackson farmját

2014.08.01. 17:17

Elárverezik Michael Jackson farmját. A Neverland névre hallgató birtok akár 50 millió dollárért találhat új tulajdonosra - írja a Telegraph. A birtok jelenleg egy befektetési cég tulajdonában van, amely 2008-ban vette meg az ingatlant 23,5 millió dollárért az akkor komoly adósságot felhalmozó popsztártól. 

"Mi igazán csak a gondnokai voltunk ennek a különleges birtoknak, és büszkén mondhatjuk, hogy visszaállítottuk eredeti eleganciáját, amelyet Michael is megálmodott. Most azt fontolgatjuk, hogy eladásra kínáljuk az ingatlant" - nyilatkozta Thomas Barrack Jr., a Colony Capital befektetési cég képviselője. A Jackson család szomorúságának adott hangot a hír miatt. A popsztár örökségének részét képező Encinó-i családi házat, amely magába foglalja Michael Jackson ikonikus stúdióját, továbbra is fenn fogják tartani.

A popsztár 1998-ban vette a Los Angelestől 240 kilométerre fekvő birtokot, ahová elefántokat és egzotikus kígyókat hozatott, valamint egy magánvasutat is fenntartott. A birtokon ezenkívül édességbolt és vidámparki játékok is voltak. Szakértők szerint Neverland akár 50 millió dollárt (11 milliárd forint) is érhet. Jackson 2005-ben hagyta el a farmot, miután molesztálással vádolták meg.