Kőszáli kecske támadt egy osztrák túrázóra és kutyájára

Vágólapra másolva!
Kőszáli kecske támadásától szenvedett súlyos sérüléseket egy osztrák túrázó a bajor Alpokban, 2600 méteres magasságban.
Vágólapra másolva!

Andreas Konrad 45 éves salzburgi vállalkozó Németország harmadik legmagasabb hegyén, a Watzmannon túrázott kutyájával, a négyéves Laylával, amikor a vadon élő magashegyi állat rájuk támadt.
Mint azt a férfi a salzburgi egyetemi klinikán az APA osztrák hírügynökségnek elmondta, az alpesi kőszáli kecske előbb a kutyáját támadta meg, majd amikor az mellette keresett menedéket, kettejüket vette célba, az állat a szarvával lökdöste őt.

"Mindenfelé repültek a kövek, fröcsögött a vér, már kiállt a lábszárcsontom, miközben erőt vett rajtam a félelem" - ecsetelte a több mint két és fél ezer méter magasban átélt váratlan "borzalmakat" a szenvedélyes hegymászó.

A patás akkor sem tágított, amikor a megtámadott férfi véresen és összetörve már a földön hevert egy kisebb mélyedésben: az állat három méterről "sakkban tartotta" mindaddig, amíg a mobilon hívott mentőhelikopter meg nem érkezett.

A szokatlan támadásban a szenvedélyes hegymászó boka- és szárcsonttörést, számos zúzódást és horzsolást szenvedett, a salzburgi klinikán két és félórás műtéttel "rakták össze". A sebészek bíznak abban, hogy a kecsketámadásban megsérült férfi teljesen felépül. A kutya sérülés nélkül megúszta a kalandot.