Elfogták az izraeli hármas gyilkosság egyik palesztin gyanúsítottját

Vágólapra másolva!
Az izraeli biztonsági erők elfogták a gázai konfliktus súlyosbodását okozó júniusi hármas gyilkosság egyik gyanúsítottját.
Vágólapra másolva!

A katonai rádió közlése szerint Hoszám Kavaszme beismerte, hogy ő szerezte be az akcióhoz szükséges eszközöket, ő irányította az akciót végrehajtó, jelenleg szökésben lévő két palesztint, és segédkezett a holttestek elrejtésében.

A negyvenéves hebroni férfit már július 11-én őrizetbe vették Ciszjordániában (Jeruzsálem mellett) egy rokona házában, de elfogását csak most hozták nyilvánosságra.

A Hamász pénzelte

Kavaszme a Gázai övezetet ellenőrző radikális palesztin szervezettől, a Hamásztól kapott pénzt a június 12-i hármas gyilkosság végrehajtatásához – állította a Jediót Ahronót című újság honlapja. Az áldozatok holttestének megtalálása után Hoszám Kavaszme elhagyta otthonát, elfogásáig különböző rokonoknál húzta meg magát, miközben azt tervezte, hogy hamis papírokkal Jordániába szökik.

Elmondta, hogy a gyilkosság után az egyik elkövető hozzá utazott, majd a földi maradványokat együtt rejtették el egy általa két hónappal korábban vásárolt földön.

A három izraeli tizenéves elrablása, majd megölése indította el azt az erőszakhullámot, amely az Erős Szikla hadművelethez vezetett.