23 áldozatot azonosítottak a maláj gép 298 halottja közül

Foglalkozás FOTÓ ÁLTALÁNOS KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ repülőgéproncs szakértő SZEMÉLY vizsgálat Maláj utasszállító - Nemzetközi szakértők
Maláj utasszállító - Nemzetközi szakértők a lelőtt gép roncsainál
Vágólapra másolva!
Huszonhárom áldozatot sikerült azonosítani eddig a július közepén, Kelet-Ukrajna felett lelőtt maláj repülőgép utasai közül. A katasztrófa közelében kiújultak a harcok, ezért a szakértők felhagytak a további áldozatok felkutatásával.
Vágólapra másolva!

Eddig huszonhárom áldozatot tudtak azonosítani az igazságügyi orvos szakértők a július 17-én Kelet-Ukrajnában lezuhant maláj utasszállító 298 halottja közül - közölte pénteken a holland igazságügy-minisztérium.

Maláj utasszállító - Nemzetközi szakértők a lelőtt gép roncsainál Forrás: MTI/AP/Dmitrij Loveckij

A Malaysia Airlines repülőgépét az oroszbarát szakadárok kezén lévő Donyeck közelében lőtték le július 17-én, a halálos áldozatok közül 193 holland állampolgár. Eddig 228 koporsót szállítottak Hollandiába, ahol az orvos szakértői vizsgálatok folynak. Egyelőre nem tudni, hogy minden áldozatot sikerül-e azonosítani.

Az újonnan azonosított elhunytak közül tizenhatan holland, ketten maláj állampolgárok, rajtuk kívül egy német, egy kanadai és egy brit áldozat kilétét is sikerült felfedni - olvasható az igazságügy-minisztérium közleményében.

Mark Rutte holland miniszterelnök csütörtökön közölte, hogy biztonsági okokra hivatkozva felfüggesztették a holttestek keresését, mivel a katasztrófa helyszíne közelében kiújultak az összecsapások az ukrán kormányerők és az oroszbarát szakadárok között. Emiatt pénteken visszautazott Hollandiába a holland, ausztrál és maláj hatóságok 142 szakértője.

Csütörtökön egy repülőgéppel a szerencsétlenség áldozatainak személyes tárgyait juttatták vissza a nyugat-európai országba.