Egy nap alatt 15 katona esett el a kelet-ukrajnai harcokban

Vágólapra másolva!
Az ukrán fegyveres erők 15 tagja, köztük 8 határőr vesztette életét és 89-en sebesültek meg az elmúlt 24 órában az oroszbarát szakadárok ellen indított, Kijev által terrorellenesnek nevezett kelet-ukrajnai hadműveletben.
Vágólapra másolva!

Ezt Andrij Liszenko, az ukrán Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács (RNBO) szóvivője közölte pénteki sajtótájékoztatóján. Hozzátette, hogy az áldozatok jelentős része annak a zászlóaljnak a tagja, amely előző nap kettős tűz alá került: egyszerre lőtték őket a szakadárok az általuk ellenőrzött ukrán területről és a határon túlról, orosz területről, de végül - súlyos veszteségek árán - sikerült kitörniük onnan.

A szóvivő tájékoztatása szerint előző este Donyeckben a szeparatisták tüzet nyitottak egy kórházra, aminek következtében életét vesztette egy mentőautó-sofőr, és három civil megsérült - jelentette az MTI.

Hatszázezer hrivnya minden katonáért

A kormány határozatot fogadott el, hogy az állami költségvetés tartalékaiból átcsoportosít százmillió hrivnyát a Kelet-Ukrajnában elesett katonák családjának megsegítésére.

Minden megölt katona után 609 ezer hrivnyát (11,4 millió forintot) kap a család – írta internetes oldalán az Interfax-Ukrajna hírügybökség.