Lezuhant egy repülőgép Teheránban

lezuhant iráni gép, teherán, repülő roncs, szárny, forradalmi gárda
Teherán, 2014. augusztus 10. Iráni forradalmi gárdisták őrzik a helyszínt Teheránban 2014. augusztus 10-én, miután felszállás közben lezuhant egy személyszállító repülőgép az iráni fővárosban. A balesetben 39 ember életét vesztette, 9 megsérült. (MTI/AP/Vahid Szalemi)
Vágólapra másolva!
Negyven utas volt a fedélzeten, a gép egy lakónegyedbe csapódott.
Vágólapra másolva!

Felszállás közben lezuhant egy utasszállító repülőgép vasárnap az iráni fővárosban, Teheránban, a gép fedélzetén 48-an utaztak, a szerencsétlenséget hatan élték túl. A Sepahan Air légitársaság IrAn-140 típusú, kétlégcsavaros, gázturbinás gépe a teheráni Mehrabad repülőtérről a kelet-iráni Tabaszba tartott, de a felszállást követően egy lakónegyedre zuhant, öt kilométerre a légikikötőtől.

Az iráni forradalmi gárdisták őrzik a helyszínt Teheránban, miután felszállás közben lezuhant egy személyszállító repülőgép Forrás: MTI/AP/Vahid Szalemi

Szemtanúk szerint a pilóta már a felszállópályán elvesztette uralmát gépe felett, annak törzse neki is ütődött a betonnak, ennek ellenére a repülőgépnek sikerült felemelkedni. Néhány perccel később azonban - egy forgalmas piactól 500 méterre - lezuhant. A gép becsapódásának helyszínén, a környező házakban lakók közül többen megsérültek.

Sok a régi gép

Az IrAn-140-es az ukrán An-140-es repülőgép Iránban gyártott változata, rövid távú belföldi utakra használják - közölte az IRNA állami hírügynökség. Iránban gyakran történnek légi balesetek, amelyek az öregedő gépparkra, valamint a rossz minőségű karbantartásra vezethetők vissza.