Ismét a gázai tűzszünetről tárgyalnak

Gázai konfliktus
Gázai konfliktus
Vágólapra másolva!
A gázai konfliktusban szemben álló izraeli és palesztin fél Egyiptom közvetítésével szerdán Kairóban felújította a közvetett tűzszüneti tárgyalásokat – jelentették be a palesztinok. Az érvényben lévő tűzszünet éjfélkor lejár.
Vágólapra másolva!

"A helyzet nagyon kényes, és reméljük, hogy éjfél előtt megállapodásra jutunk, de az izraeli küldöttségnek az az érzése, hogy mi megosztottak vagyunk. Megvédjük a palesztin nép érdekeit és jövőjét" – mondta az AFP-nek nyilatkozva Azzám al-Ahmed, a palesztin delegáció vezetője.

A palesztin küldöttségben helyet kaptak a Palesztin Hatóság (vagyis a palesztin kormány), a Hamász iszlamista szervezet és az Iszlám Dzsihád szélsőséges szervezet képviselői is. A Hamász egyedül irányítja a Gázai övezetet, és a szervezet az izraeli offenzíva fő célpontja.

Forrás: MTI/AP/Abir Szultan

Az izraeli küldöttség kedden este rövid időre Jeruzsálembe utazott, hogy egyeztessen a kormánnyal – közölték repülőtéri források. A tárgyalások az egyiptomi hírszerzés székhelyén zajlanak. A küldöttségek egymástól elzártan, külön helyiségekben tartózkodnak.