Japán gyanúsított szolgáltatta a spermát a thaiföldi „babagyárnak”

Vágólapra másolva!
Legalább 12 baba spermadonorja volt egy japán férfi; a thaiföldi rendőrség a béranya botrány nyomozása közben bukkant rá a bangkoki „babagyárra”.
Vágólapra másolva!

A meg nem nevezett, 24 éves japán férfi elküldte a DNS-ét a thaiföldi rendőrségnek; a minták Japánból érkeztek – közölte a gyanúsított ügyvédje. A férfit, aki gyakran utazott Thaiföldre, egyelőre nem helyezték vád alá.

Naiyawat Padermchit rendőrezredes elmondása szerint a férfi legalább 12 babának a biológiai apja.

Gyűrűzik a béranya-botrány

Thaiföldön valóságos béranya-botrány robbant ki, amikor kiderült, hogy egy ausztrál házaspár csak az egészséges kislányt vitte magával, a Down-szindrómás, szívbeteg ikerfiúról lemondott.

A thaiföldi rendőrség augusztus elején bukkant rá egy bangkoki lakásban kilenc csecsemőre és egy állapotos béranyára – a helyet azonnal el is nevezte a média „babagyárnak”. A rendőrök később kiderítették, hogy valamennyi csecsemőnek egy japán üzletember a biológiai apja, több másikkal egyetemben.

Az Interpol thaiföldi vezetője, Apichart Suriboonya a Reutersnek elmondta, hogy a megszerzett információk szerint a japán gazdag, aki rengeteg pénzt kapott az apjától. „Azt is a tudomásunkra jutott, hogy magával vitt gyerekeket Thaiföldről Kambodzsába” – tette hozzá, de azt is hangsúlyozta, hogy emberkereskedelemre utaló szálat nem találtak.

A botrány nyomán a katonai kormányzat előzetesen jóváhagyta azt a törvénytervezetet, amely bűncselekménnyé nyilvánítja a fizetett béranyaságot.