Ötven éve nem volt ilyen népszerűtlen francia elnök

francois hollande nőügyei, francois hollande, francia elnök, julie gayet
Francois Hollande francia elnök az év első sajtóértekezletét tartja a párizsi államfői rezidencián, az Elysée-palotában 2014. január 14-én.
Vágólapra másolva!
Ötven éve nem volt Franciaországnak olyan népszerűtlen államfője, mint Francois Hollande. A kormányfőt se nagyon szeretik.
Vágólapra másolva!

Rekordmélységbe, mindössze 36 százalékra süllyedt Manuel Valls francia kormányfő támogatottsága augusztusban, Francois Hollande államfő pedig továbbra is az utóbbi fél évszázad legnépszerűtlenebb elnökének számít az országban - derült ki egy friss felmérésből.

Valls népszerűsége az utóbbi három hónapban összesen 20 százalékponttal esett vissza. Az 52 éves, katalán származású Valls a belügyminiszteri posztról lépett elő miniszterelnökké márciusban, miután a kormányzó szocialisták súlyos vereséget szenvedtek a helyhatósági választásokon.

Korábban Valls számított a legnépszerűbb politikusnak Franciaországban, ám a vállalatok adóterheinek csökkentését célzó gazdaságpolitikája azonban azóta sok baloldali szavazót elidegenített - írta a Reuters hírügynökség.

Francois Hollande támogatottsága a júliusi 18-ról 17 százalékra csökkent, ezzel továbbra is ő az 1958-ban létrejött ötödik francia köztársaság legnépszerűtlenebb államfője. Hollande nemrég arról beszélt, hogy a szegényebb háztartások terheinek csökkentése érdekében felgyorsítják a szociális és az adóreformokat.