Elrejtik az EBESZ elől az új tankokat a szakadárok

Vágólapra másolva!
Az EBESZ megfigyelőinek megérkezése előtt kivonták a városból, és Novoazovszkon kívül rejtették el az orosz harckocsikat a Moszkvabarát szakadárok – közölte az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács szóvivője.
Vágólapra másolva!

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet két megfigyelőt küldött a szakadárok által ostromlott Mariupolba és a minap elfoglalt Novoazovszkba, hogy meggyőződjenek az orosz invázióról szóló jelentések igazságtartalmáról. Az utóbbi helyszínre szombaton kell megérkezniük a megfigyelőknek.

Csak egy tank maradt

Az RNBO értesülései szerint az oroszbarát fegyveresek – tudomást szerezve a korántsem titkos látogatásról – még az éjjel visszavonták az Azovi-tenger parti halászvároskából a minap érkezett orosz hadieszközöket, melyeket a Novoazovszk és Szamszonovka közötti erdőben rejtettek el. A megszállt településen jelenleg csupán egy régebbi típusú ukrán tankot találnak a megfigyelők, amelyet a felkelők a Nemzeti Gárdától zsákmányoltak.

Pénzelik a lakosságot

A rendelkezésre álló információk szerint az Oroszországból érkezett katonák aktív agitációs munkát fejtenek ki a tízezres lélekszámú városka lakosai körében, hogy a szakadárok oldalára állítsák őket. Amellett jelentős pénzösszegeket ajánlanak fel mindazoknak, akik hiteles információkkal szolgálnak a kormányerők elhelyezkedéséről, illetve az ukrán belügyi szolgálatok helyi parancsnokainak vagy azok családjainak hollétéről – adta hírül az Unian.