Sztárfotókat loptak az iCloud hackerei

Jennifer Lawrence
Vágólapra másolva!
Az Apple felhőalapú tárhelyét feltörve lophatták a képeket, majd nyilvánosságra is hozták a sztárok kompromittáló fotóit.
Vágólapra másolva!

Feltehetőleg az Apple internetes tárolószolgáltatása, az iCloud elleni kiterjedt hackertámadás nyomán olyan sztárok meztelen fotói kerültek fel vasárnap a világhálóra, mint Jennifer Lawrence, Ariana Grande, Mary Elizabeth Winstead és Kate Upton.

Jennifer Lawrence-nek kínos pillanatokat okozott a fotóit ellopó hacker Forrás: AFP/Getty Images/Pascal Le Segretain

Az Oscar-díjas Lawrence ügynöke elismerte, hogy az ellopott felvételek ügyfeléről készültek. A történteket a magánélet kirívó megsértésének nevezte, és közölte, hogy az ügyben feljelentést tett. Eredetinek nevezte a fotókat Mary Elizabeth Winstead is, mások viszont hamisítványnak minősítették a felvételeket.

A hackernek sikerült hozzájutnia például Lea Michelle, Rihanna, Victoria Justice, Kirsten Dunst, Kristen Ritter, Yvonne Strahovski, Bar Rafaeli, Cara Delevingne, Kim Kardashian, Mary-Kate Olsen meztelen képeihez. A felvételek nyilvánosságra hozója azt állította: Lawrence-ről további pikáns felvételei is vannak.

Az elkövető súlyos büntetéstől tarthat: 2012-ben Christopher Chaney-t 10 év szabadságvesztésre ítélték, amiért feltörte a szórakoztatóipar 50 ismert személyiségének levelezését, és személyes adatokat, meztelen fotókat lopott például Scarlett Johanssontól, Mila Kunistól és Christina Aguilerától.