Szocialista támogatást kér a Fidesz

Vágólapra másolva!
A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja felszólítja a magyar szocialistákat, hogy a pártpolitikai érdekeken felülemelkedve és a nemzeti érdekkel összhangban támogassák Navracsics Tibor magyar biztosjelöltet.
Vágólapra másolva!

A Fidesz-KDNP arra reagált, hogy Szanyi Tibor, az MSZP EP-képviselője budapesti sajtótájékoztatóján közölte: az Európai Parlament szocialista frakciója nem támogatja Navracsics Tibor európai bizottsági tagságát.

A magyar szocialisták olyan jelöltet támadnak, akinek még a portfóliója sem ismert, és a meghallgatása sem történt meg az Európai Parlamentben, így senki nem tudott még véleményt alkotni alkalmasságát illetően. A szocialisták előre ítéletet mondanak, amivel a legrosszabb hagyományokat folytatják és lejáratják Magyarországot - hangsúlyozták a Fidesz-KDNP EP-képviselői.

A képviselőcsoport felhívta a figyelmet arra, hogy az Európai Parlament egyetlen szavazással dönt a teljes Európai Bizottságról, így nincs mód az egyes jelöltekkel szembeni külön szavazásra. "Szanyi Tibor és a magyar szocialisták tehát olyasmire akarják rávenni saját frakciójukat, amely fenyegetné egész Európa stabilitását, mert elhúzná az új vezetés hivatalba lépését egy súlyos gazdasági és háborús válság kellős közepén" - fűzték hozzá.

Megjegyezték azt is, hogy a néppárti képviselőcsoport nem tud semmi olyan hivatalos szocialista frakciódöntésről, amely megerősítené Szanyi Tibor szavait.