Leállt lélegeztetőgépek: nyolc kisgyermek halt meg

Vágólapra másolva!
Meghalt nyolc kisgyermek egy pakisztáni kórház intenzív osztályán, miután technikai hiba miatt leálltak a lélegeztetőgépek. Az ügyben vizsgálatot rendeltek el. Évente kétszázezer csecsemő már a születését követő első hónapban meghal Pakisztánban. 
Vágólapra másolva!

Vizsgálatot rendeltek el

A Pakisztán keleti részén fekvő Vehari város kórházában kedden reggel kiürültek a lélegeztetőgépeket működtető oxigénpalackok, és a berendezések leálltak – közölte a helyi televíziós csatorna, a Capital TV.

Az áldozatok hozzátartozói kifogásolták az egészségügyi intézménynél történteket. A kórház igazgatója ugyanakkor azt mondta, hogy a betegek halála természetes úton történt, mivel az üres oxigénpalackokat azonnal lecserélték. A tartományi kormányzó magyarázatot kért az esetre a helyi egészségügyi szervektől, akik vizsgálatot rendeltek el az ügyben.

Rengeteg a csecsemőhalál

A világ országai közül Pakisztánban az egyik legmagasabb a gyermekhalálozási ráta. Szakértők szerint ennek az az oka, hogy nincsenek megfelelő kórházi berendezések, és a szülők is gondatlanok.

A Save the Children nevű nemzetközi gyermekvédő szervezet adatai szerint Pakisztánban évente kétszázezer csecsemő hal meg a születését követő első hónapban.