Felrobbant egy festékgyár Németországban

Vágólapra másolva!
Egy ember eltűnt. Beomlott az üzemcsarnok, sok ház megrongálódott.
Vágólapra másolva!

Nagy erejű robbanás történt egy északnémet vegyi üzemben kedd este az alsó-szászországi Bréma közelében. A balesetben egy ember eltűnt.

A Brémától 18 kilométerre északra fekvő, 15 ezer lakosú Ritterhudében történt detonációt a tűzoltók szóvivője szerint több kilométeres távolságban is hallani lehetett. Az üzem több épülete is lángokban áll. A helyszínen 300 tűzoltó küzd a lángokkal.

Az ipari festékeket gyártó Bergolin telepéről sűrű fekete füstoszlop emelkedik. A környéken élőknek azt ajánlották a hatóságok, hogy tartsák zárva ablakaikat.

A Bild német lap internetes kiadása szerint a gyárépület, ahol a robbanás történt, összeomlott. A környéken lévő házak súlyos károkat szenvedtek. A tűzoltók szerint a festékgyártásnál oldószerként használt aceton robbanhatott be.

Az üzem egy dolgozója eltűnt, egy súlyos sérültet pedig az egyik melléképület romjai alól kellett kimenteni. Valószínűleg arról a két alkalmazottról van szó, akit berendeltek a munkahelyükre egy riasztás után. Az üzem röviddel a helyszínre érkezésük után robbant fel.