Holtan találtak két turistát egy thaiföldi nyaralóhelyen

Vágólapra másolva!
Két fiatal brit turista meztelen holttestét fedezték fel Koh Tao szigetén. Mindkettejük halálát súlyos fejsérülés okozta.
Vágólapra másolva!

A húszas éveiben járó pár előző este részt vett egy népszerű strandpartin, meztelen holttestüket másnap reggel fedezték fel a tengerparton, alig harminc méterre a bungalójuktól. Ruháikra és egy vérfoltos kapára a közelben bukkantak a rendőrök.

Feltételezésük szerint a párt a kapával verték agyon, mindketten súlyos fejsérüléseket szenvedtek. A lányt valószínűleg meg is erőszakolták.

Lezárták a szigetet

A pár augusztus 25-én érkezett a szigetre, amely a remek búvárkodási helyszínek és a strandpartik miatt népszerű. A hatóságok leállították a kompközlekedést, hogy megakadályozzák a tettesek elmenekülését – számolt be a brit Express.

A nyomozók átnézik a közeli éttermek, szállodák és boltok kameráinak felvételeit, de egyelőre senkit nem vettek őrizetbe a kettős gyilkosság miatt.

Pár éve volt már brit áldozat

2006-ban egy 23 éves cardiffi lány lett brutális gyilkosság áldozata Koh Samuin. A bíróság az ügyben három halászt ítélt halálra, de a büntetésüket később életfogytig tartó börtönbüntetésre változtatták.

A thaiföldi hatóságok kétségbeesetten próbálják visszacsalogatni az országba a turistákat, akik közül sokakat elriasztottak a hosszan tartó, gyakran erőszakos tiltakozások. Májusban a hadsereg átvette a hatalmat, és azóta is statárium van érvényben Thaiföldön.