Csak a fűtés negyedmillióba kerülhet Szijjártó Péter új palotájában

Vágólapra másolva!
Egy csődbe ment vállalkozó pazar házát vette meg Szijjártó Péter, frissen kinevezett külügyminiszter Dunakeszin. A kényszerhelyzetben lévő eladó 31 millió forintot engedett az irányárból.
Vágólapra másolva!

Feleségével közösen, saját és házastársa szüleinek jelentős támogatásával vette meg a háromszintes házat Szijjártó Péter. A 167 milliós vételér 31 millióval kevesebb, mint amennyiért a háromszintes házat korábban kínálta a tulajdonosa.

Szijjártó Péter háza Dunakeszin Forrás: Origo

A ház 750 négyzetméteres, két szauna, medence, három fürdőszoba, hét szoba van benne. Két újabb fürdőt építenek most a munkások. Szijjártó Péter feleségével és két gyerekével költözik majd be - terveik szerint még karácsony előtt.

Szijjártó Péter háza Dunakeszin Forrás: Origo

– Általában egy hétméteres belmagasságú, hasonló alapterületű ház rezsije 150–200 ezer forint körül van a téli időszakban. Ha a medence vizét is fűtik, és a szaunákat is használják, ennek több mint a duplája: akár az 500 ezret is elérheti – mondta a Borsnak Nagy Andrea, ingatlanszakértő.

Az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció is vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezett a frissen kinevezett külgazdasági és külügyminiszter ingatlanvásárlása kapcsán. A Jobbik arra is kíváncsi, hogy Szijjártó Péternek a magyaron kívül van-e más útlevele is.