Újabb holttesteket hoztak le a japán vulkánról

vulkán Ontake
This aerial picture taken on September 28, 2014 shows rescue workers and Self Defence Force soldiers searching for missing climbers and survivors among ash covered mountain cottages on the top of Mount Ontake at Nagano prefecture, one day after Japan's volcano Ontake erupted in central Japan, which straddling Nagano and Gifu prefecture. Rescuers rushed to help dozens of hikers stranded on an erupting volcano in central Japan with six people believed to be buried under ash and dozens injured. AFP PHOTO / JIJI PRESS JAPAN OUT
Vágólapra másolva!
A mentőalakulatok újabb 12 áldozat holttestét hozták le az Ontakéról,velük 48-ra emelkedett a vulkánkitörés áldozatainak a száma. Halálukat szívleállás okozta.
Vágólapra másolva!

A szombati kitörés áldozatai utáni kutatást újrakezdték a mentőalakulatok annak ellenére, hogy változatlanul tartani kell mérgező gázoktól és újabb kitöréstől. Folyamatosak a vulkáni mozgások, és ömlik a füst a tűzhányóból.

Azt még mindig nem lehet pontosan tudni, hogy hányan tűntek el, de becslések szerint több száz ember lehetett a csúcs közelében, amikor kitört az Ontake. Több tucatnyian sebesültek meg a lezúduló törmeléktől.

A veszélyek ellenére folytatódik a kutatás az áldozatok után Forrás: AFP/Jiji Press

Hegymászó az áldozatok többsége

A szerdán, a csúcs közelében felfedezett áldozatok többsége hegymászó, számolt be a BBC a helyi rendőrségre hivatkozva. Helikopterekkel hozták le a testeket a hegyről.

A mentésben mintegy ezer rendőr és tűzoltó vesz részt, az eltűntek rokonai pedig a közeli Kiszo városában várják a híreket.