Kórházi ágyából könyörög a dzsihádistáknak a brit túsz édesapja

Vágólapra másolva!
Megrendítő videót hozott nyilvánosságra az Iszlám Állam fogságában lévő John Cantlie édesapja. A 81 éves, gégerákos férfi a kórházi ágyból könyörög a dzsihádistáknak a fia szabadon engedéséért.
Vágólapra másolva!

Idősebb Cantlie a gégeműtétje után, a kórházi ágyból, orvosi műszerekkel körülvéve kért könyörületet a fia számára. „Nem így képzeltem el azt, hogyan fogom tölteni 81. évemet. Nem is érhetne nagyobb boldogság, mintha újra láthatnám Johnt” – mondta.

A brit fotós majdnem két éve van az Iszlám Állam fogságában, a dzsihádisták az elmúlt hetekben három videót is nyilvánosságra hoztak, amelyeken rajta keresztül üzentek a nyugati vezetőknek.

Az Iszlám Állam John Cantlie-vel üzenget Forrás: AFP/Ho

„Jó ember”

A felvételek némi enyhülés nyújtottak a családnak, mert végre megbizonyosodtak róla, hogy John életben van. Ezt azonban kétségbeesés követte, mert azt is tudják, hogy a fiúk bármikor meghalhat – mondta az apa.

„Azoknak, akik fogva tartják John, tudniuk kell, hogy ő egy jó ember. Csak segíteni akart a szíriai népnek, és kérem magukat, mindenre, ami szent, hogy segítsenek nekünk, engedjék meg, hogy biztonságban hazatérjen azokhoz, akiket szeret, és akik szeretik őt” – könyörgött.