Japánban 150 légi járatot töröltek a tájfunt miatt

Vágólapra másolva!
Japánban a Fanfon tájfun miatt vasárnap mintegy százötven légi járatot töröltek. Az ország 47 prefektúrájából tizenegyben adtak ki riasztást.
Vágólapra másolva!

A helyi sajtó beszámolói szerint a trópusi viharban az ország déli részén egy ember megsérült, egy pedig eltűnt. Mintegy háromszáz embernek a hatóságok azt tanácsolták, hogy hagyják el lakóhelyüket és vonuljanak óvóhelyre.

A rendkívül erős szél távvezetékeket szakított el, aminek következtében Kagaoszima prefektúrában 25 ezer épület maradt áram nélkül.

Az ország 47 prefektúrájából tizenegyben adtak ki riasztást.

12 méteres hullámokat várnak

A ciklon jelenleg az ország déli részén fekvő Kjúsú szigeténél tartózkodik, és északkeletre tart. A helyi meteorológusok szerint előrejelzése szerint a tájfun másodpercenként 45 méteres sebességgel halad, míg a széllökések sebessége 65 méter másodpercenként. A tengeren a hullámok magassága eléri a 12 métert.

Földcsuszamlásoktól tartanak

A meteorológiai intézet figyelmezetést adott ki, hogy a heves esőzések miatt földcsuszamlások lehetnek az ország hegyvidéki részein, másutt árvizek lehetnek, az ország déli részén élők csak a legszükségesebb esetben mozduljanak ki lakóhelyükről.

A Fanfon tájfun sorrendben a 18., amelyik a Csendes-óceánon ebben a szezonban kialakult. Elnevezése lao nyelven fenevadat jelent.

A heves esőzés miatt 20 percre félbeszakadt a Forma-1-es Japán Nagydíj futama Szuzukában.