Kritikus állapotban az amerikai ebolás

Duncan, Thomas Eric férfi SZEMÉLY férfi SZEMÉLY Ghána, 2014. október 3.
A Wilmot Chayee által közreadott 2011-es képen Thomas Eric Duncan vendégként vesz részt egy ghánai esküvőn. Duncan az Egyesült Államok első ebolás betege, aki Libériából repült Belgiu
Ghána, 2014. október 3. A Wilmot Chayee által közreadott 2011-es képen Thomas Eric Duncan vendégként vesz részt egy ghánai esküvőn. Duncan az Egyesült Államok első ebolás betege, aki Libériából repült Belgium érintésével a texasi Dallasba. Ott mutatták ki benne a halálos Ebola-vírust, amellyel szeptember 28. óta kezelik. (MTI/AP/Wilmot Chayee)
Vágólapra másolva!
Rosszabbra fordult a hétvégén a Dallasban kezelt amerikai ebolás állapota. A jó hír az, hogy egyelőre nem találtak senkit, akit megfertőzött.
Vágólapra másolva!

Kritikus Thomas Eric Duncan állapota, aki két hete érkezett Libériából Texasba. A hatóságok felderítették, hogy kikkel érintkezett, mielőtt kórházba került. Kilenc embert azonosítottak, akiknél a legnagyobb a fertőzésveszély, mert közvetlen kapcsolatba kerültek a férfival. Negyven másikat is figyelnek, hogy nem jelentkeznek-e rajtuk a tünetek.

Thomas Eric Duncan két hete utazott el Nyugat-Afrikából Forrás: MTI/AP/Wilmot Chayee

Jobban figyelnek a kórházak

Duncan esete nyomán az amerikai kórházak jobban odafigyelnek arra, hogy alaposan ellenőrizzenek minden potenciális beteget, különösen azokat, akik Nyugat-Afrikában jártak.

Egy gyanús esetet el is különítettek szombaton a floridai Sarasotában. Egy másik betegről, akit egy washingtoni kórházban helyeztek karanténba, bebizonyosodott, hogy nem ebolás.

Nem bizonyult fertőzöttnek a férfi sem, aki rosszul lett egy Belgiumból New Jerseybe érkező gépen, és akit emiatt a vele utazó lányával együtt azonnal kórházba szállítottak – számolt be a Reuters hírügynökség.

Fertőtlenítették a lakást, ahol megérkezése után tartózkodott Forrás: AFP/Joe Raedle