Vécépapírt nevezhettek el Putyinról

Vágólapra másolva!
Nem tetszik a vécépapír az Oroszországhoz csatolt Krím félsziget lakóinak, mert az egyik helyi gyártó V.V. márkanéven dobta piacra tekercseit. Sokan azért háborodtak fel, mert szerintük a V.V. Putyin orosz elnök kereszt- és apai neve, azaz Vlagyimir Vlagyimirovics kezdőbetűire utal.
Vágólapra másolva!

A főként orosz ajkúak lakta Krím jogilag ugyan Ukrajnához tartozik, ám Oroszország gyakorlatilag bekebelezte. A vécépapírbotrány a fekete-tengeri félszigeten található Szimferopolban indult. A legtöbben itt bírálják a vécépapír gyártóját, a Szimferopoli Papírmalom elnevezésű céget.

Egy szevasztopoli lap egyik olvasója az újságnak küldött levélben adott hangot felháborodásának amiatt, hogy a termék gyártója, a Krím körvonalait nyomtatta a tekercsre. Mások szerint a vállalat ezzel csak a lokálpatrióta érzelmekre próbált hatni, a csomagoláson egyebek mellett az is fel van tüntetve, hogy: "Vásároljon krími terméket!" - értesült a BBC.

Amúgy kapható Ukrajnában olyan vécépapír is, amelyről egyenesen Vlagyimir Putyin arcképe mered a használóra. Ezek a tekercsek nagyon népszerűek - Ukrajna más részén.