Sztrájkolnak a halottszállítók az ebola miatt

Vágólapra másolva!
Ebola-fertőzés miatt meghalt emberek holttestei fekszenek az utcákon Sierra Leonéban, ahol sztrájkolnak a halottszállítók, mert a hatóságok nem fizették ki munkabérüket .
Vágólapra másolva!

A freetowni egészségügyi minisztérium szóvivője közölte, hogy a helyzet "nagyon kínos", és már átcsoportosították a megfelelő összeget a halottszállító csapatok járandóságának kifizetésére.

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének múlt heti adatai szerint a februárban Nyugat-Afrikában kitört járvány eddig 7500 embert fertőzött meg, és közülük több mint 3400-an életüket vesztették. A WHO adatai szerint Sierra Leonéban több mint hatszázan vesztették életüket a vérzéses láz miatt.

Brit turisták nem tartanak az ebolától

Az ebola-járvány által leginkább sújtott három országtól - Libéria, Sierra Leone és Guinea - északra fekvő Gambiába vasárnap 182 brit turista érkezett az októbertől májusig tartó idegenforgalmi szezon indulásával. Gambiában mindeddig nem regisztráltak ebola-vírussal fertőzött beteget, és a turisták látogatása a nyugat-afrikai országban a hatóságok szerint a helyi turisztikai ágazatba vetett bizalom jele.

Korábban a nyugat-afrikai Ebola-járvány terjedése miatt egyes európai országokból a Gambiába tartó repülőgépjáratokat is leállították.