Meghalt egy ebolagyanús férfi Macedóniában

Vágólapra másolva!
Meghalt Macedóniában egy brit férfi, aki gyanú szerint az ebola vírus hordozója volt - közölte egy magas rangú macedón kormányzati tisztségviselő. A hatóságok karantén alá helyezték a szállodát, ahol a brit férfi lakott, és nem engedik ki az ott tartózkodó másik britet és a személyzetet sem.
Vágólapra másolva!

A másik brit állampolgár is a betegség tüneteit mutatta - mondta a névtelenségéhez ragaszkodó illetékes a brit hírügynökségnek. Egy egészségügyi illetékes közlése szerint az elhunyt brit férfi október 2-án érkezett Szkopjéba Nagy-Britanniából, és csütörtökön délután sietett a szállodába, ahol néhány órával később meghalt.

Jovanska Kostovska, a tárca fertőző betegségekkel foglalkozó bizottságának illetékese sajtóértekezleten elmondta, hogy a brit férfinak magas láza és belső vérzése volt, hányt, és állapota rohamosan romlott. Minden, az ebolára jellemző tünet jelentkezett nála - közölte az illetékes, hozzátéve: a betegtől vett mintát Németországba küldték egy laboratóriumba, hogy a halál pontos okát megállapítsák.

Terjed a vírus

Csehországban Ebola gyanúja merült fel egy 1958-as születésű cseh férfinál, aki 22 napja érkezett haza Libériából. Spanyolországban pedig rosszabbodott annak az ápolónőnek az állapota, aki egy Afrikából hazatért, Ebolában megbetegedett spanyol paptól fertőződött meg. Madridban további négy embert különítettek el, akiknél felmerült a fertőzés gyanúja, Szerbiában 708 embert megfigyelnek. A brit kormány pedig elrendelte a beutazók fokozott ellenőrzését.