Új biztosjelölttel próbálkozik Szlovénia

Violeta Bulc, Minister for the Development, Strategic Projects and Cohesion, is sworn in after parliament appointed new centre-left Miro Cerar's government in Ljubljana, Slovenia on September 18, 2014. Slovenian newly appointed centre-left Prime Minister
Violeta Bulc
Vágólapra másolva!
Violeta Bulc miniszterelnök-helyettest jelölte EU-biztosnak Szlovénia pénteken, mivel az előző jelölt, Alenka Bratusek volt kormányfő csütörtökön visszalépett.
Vágólapra másolva!

Bulc kevesebb mint egy hónapja, szeptember közepe óta töltötte be a fejlesztésért, stratégiai projektekért és a kohéziós politikáért felelős miniszteri, illetve a kormányfő-helyettesi tisztséget. A politikus egyúttal a Vibacom nevű üzleti tanácsadócég tulajdonosa.

Violeta Bulc Forrás: AFP/Jure Makovec

Bratusek azután lépett vissza, hogy meghallgatását követően az Európai Parlament illetékes szakbizottsága nem támogatta jelölését. Bratuseket az Európai Bizottság egyik alelnöki posztjára jelölte Jean-Claude Juncker, a testület megválasztott elnöke. Az előző szlovén kormányfő az energiaunió kialakítását felügyelte volna biztosként.