38 beteget ölhetett meg egy olasz ápolónő

Vágólapra másolva!
Egy ápolására bízott beteg megölésével gyanúsítanak egy olasz ápolónőt. A kórházban, ahol dolgozott, 38 beteg halálát vizsgálják, nem kizárt, hogy köze volt ezekhez is. Hétfőn bíróság elé állították, de mindent tagad.
Vágólapra másolva!

Harmincnyolc beteg haláláért vonhatnak felelősségre egy olasz ápolónőt. A gyanú szerint az észak-olaszországi Lugóban élő ápoló azokat a betegeket ölte meg, akiket, vagy akik hozzátartozóit idegesítőnek találta. Lefoglalt mobiltelefonján egy felvételt is találtak, amelyen az látható, amint feltartott hüvelykujjal pózol egy éppen elhunyt beteg mellett.

Váratlan haláleset

A nőt múlt csütörtökön vették őrizetbe, eredetileg egy 78 éves nő, Rosa Calderoni halála miatt. Az idős nő egy kisebb betegséggel került kórházba, de ott váratlanul elhunyt. A tesztek nagy mennyiségű káliumot mutattak ki a vérében, ami szívrohamot okozhatott nála. A gyanú szerint az ápolónő adta be neki, és utána megpróbálta eltüntetni a bizonyítékokat, például kidobta az infúziós tűket és tasakokat, amelyekhez hozzáért.

Rosa Calderoni halála után vizsgálat indult, ennek során 38 beteg halálnak körülményeit vizsgálják a lugói I. Umbertó kórházban, közülük tíz beteg esete gyanús.

Hashajtó és nyugtató

Az ápoló egyik kollégája szerint hűvös személyiség volt, aki azonban mindig szívesen dolgozott. Másik kollégája azt mondta róla, hogy többször adott erős hashajtót a betegeknek a műszak végén, hogy megnehezítse az őt váltó ápolók dolgát, a műszak elején pedig nyugtatóval kezelte őket, hogy ne legyen velük sok gondja.

Az olasz lapok szerint letartóztatásakor higgadtan viselkedett, hétfői bírósági meghallgatásán pedig mosolyogva tagadott mindent.