Halálra késeltek egy 16 éves fiút

Vágólapra másolva!
A hatóságok előtt már ismert, elmebeteg nő szúrt agyon egy 16 éves fiút Csehország egyik szakközépiskolájában. Ugyanarról a nőről van szó, aki két és fél éve egy másik csehországi iskolában hasonló támadást követett el. 
Vágólapra másolva!

A 26 éves ámokfutó nő a Prágától 160 kilométerre délkeletre fekvő Zdár nad Sázavou városában gyilkolt. Támadásának három sebesültje is van, közülük kettő diáklány, egy pedig rendőr. Az egyik lány súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrség a nőt őrizetbe vette, de indítékáról délelőtt még semmit sem tudott közölni.

Korábban egy hétéves gyerekre támadt

A cseh média felidézte, hogy 2012 májusában történt már egy ilyen késeléses támadás az észak-morvaországi Havírovban: akkor egy 24 éves nő az iskola éttermében támadt késével a gyerekekre. Megszúrta az egyik nevelőnőt, aki saját testével próbált megvédeni egy hétéves kislányt. Miután a nevelőnő elesett, a támadó a kislánnyal bezárkózott az egyik tanterembe.

A rendőröknek sikerült kiszabadítaniuk a diáklányt és letartóztatni a támadót. Vádemelés, bírósági eljárás azonban nem volt, mert a támadó mentálisan sérült.

A nőt a havírovi eset után Opavában egy elmegyógyintézetbe utalták, ahonnan idén februárban engedték ki. Az orvosok azt állították, hogy további intézeti kezelésre már nincs szükség. A rendőrségi vizsgálat kiderítette, hogy mostani késes támadást szintén ez a nő követte el.