Harkovba szállították a lelőtt Boeing utasainak személyes tárgyait

Lezuhant maláj gép, malajziai repülőgép, katasztrófa, Ukrajna, halottak
2464206 Ukraine, Torez. 07/17/2014 The crash site of the Malaysian Boeing 777 outside Shakhtyorsk, Donetsk Region. Mikhail Voskresenskiy/RIA Novosti
Vágólapra másolva!
Szakértők fogják átvizsgálni a Kelet-Ukrajna fölött lelőtt maláj utasszállító lezuhanásának helyszínén eddig fellelt poggyászmaradványokat.
Vágólapra másolva!

A holland szakemberekből álló keresőcsapatnak az elmúlt napokban sikerült átfésülnie egy kilenc kilométeres területet az MH17-es járat szétszóródott roncsainak térségében. A Harkiv megyei közigazgatási hatóságok közlése szerint a kutatást végzők számos olyan személyes tárgyat találtak, amelyek nagy valószínűséggel a gép poggyászteréből származnak.

Számos személyes tárgyat találtak Forrás: RIA Novosti/Mikhail Voskresenskiy

Megkezdték a beazonosítást

A Boeing utasainak összegyűjtött holmijait tartalmazó szállítmány már megérkezett Harkivba. A Hollandiából érkezett szakértők az egyik helyi gyár raktárcsarnokában megkezdték a megtalált személyes tárgyak átvizsgálását és beazonosítását – áll a hatóság szerdai közleményben.

A malajziai utasszállító repülőgépet július 17-én lőtték le Ukrajnában. A gép Amszterdamból tartott Kuala Lumpurba, tíz kilométeres magasságban járt, amikor feltehetően egy légvédelmi rakétával lelőtték. A 280 utas és a 15 fős személyzet meghalt.