Imádják a népek az ebolát

Vágólapra másolva!
Nincs raktáron több Ebola: a vásárlók elkapkodták a Giantmicrobes Inc. nevű cég ebolavírust nevelési célzattal ábrázoló plüssfiguráit.
Vágólapra másolva!

A vírusok, baktériumok és egyéb mikroorganizmusok plüssfiguraként való megformálásával foglalkozó amerikai vállalat közölte, hogy teljesen kifogyott az ebolavírusból: a 9,95 dolláros (2400 forintos) kis Ebolából, a 29,95 dolláros (7200 forintos) óriás Ebolából és a petricsészés, 14,95 dollárba (3600 forintba) kerülő Ebolából is.

Az elsősorban Nyugat-Afrikában több mint 4500 halálos áldozatot követelő ebolajárvány kitörése óta a vásárlók elkapkodták a fél perecre hasonlító plüssvírust.

Forrás: Giantmicrobes

A mikrobák T.rexe

„1976-os felfedezése óta az ebola a mikrobák T. rexévé vált” – írja a vírusról a connecticuti központú Giantmicrobes, amely 2002-ben négy modellel indult, de ma már több mint 150-féle mikrobát kínál plüssjátékként különböző, akár 60 centimétert is elérő méretben.

Legnagyobb ügyfelei között van az Egészségügyi Világszervezet, gyógyszercégek és az Amerikai Vöröskereszt is.

Arról egyelőre nincsenek információk, mennyi ebola-plüssvírust adott el a cég, amelynek figurái között a lépfene, a kolera, a dengue-láz, a pestis és a kankó kórokozója is megtalálható.

A vállalat korábban azt közölte, hogy összesen már több mint 10 millió plüssmikrobát adott el szerte a világban.