Kivégzőosztaggal fenyegetik a választókat a kelet-ukrajnai szakadárok

Vágólapra másolva!
Halálos retorziók kilátásba helyezésével igyekeznek a szakadárok által megszállva tartott területek lakosságát távol tartani az ukrán parlamenti választásoktól a helyi hatóságok.
Vágólapra másolva!

A Luhanszki Népköztársaság parlamentje falragaszokon figyelmezteti a lakosságot, hogy rögtönítélő bíróság elé kerülhetnek, ha el mernek menni szavazni, a választási bizottságok munkájában szerepet vállalókat pedig kivégzőosztaggal fenyegetik.

Az Alekszej Karjakin önjelölt házelnök aláírásával terjesztett röpiratokon a szakadár államszerveződés törvényhozása arra szólítja fel a luhanszki polgárokhoz, hogy vegyék semmibe a „kijevi junta" által kiírt „burzsoá-oligarchikus" választásokat. Egyben emlékeztetnek rá, hogy a helyi parlament képviselőjelöltjeire ez év november 9-én szavazhatnak majd törvényesen.

Az ukrán Központi Választási Bizottság közlése szerint a Luhanszk megyében lévő 11 szavazókörzetből jelenleg hat van a szakadárok kezén. A többiben rendben zajlik a szavazás. Donyeck megyében a választásra jogosultaknak csupán 42 százalékának áll módjában részt venni az országos voksoláson.