Észak-Koreában kivégzik azt, aki szappanoperát néz

Vágólapra másolva!
Kim Dzsongun észak-koreai vezető leváltott nagybátyjának a szövetségesei is azok között vannak, akiket nyilvánosan kivégeztek az ázsiai országban.
Vágólapra másolva!

A dél-koreai hírszerzés szerint mintegy ötven észak-koreai kormányzati és katonai vezetőt végeztek ki az idén nyilvánosan. Köztük van a kormányzó Koreai Munkapárt tíz tagja, akik azért kerültek kivégzőosztag elé, mert dél-koreai szappanoperát néztek, illetve hálapénzt fogadtak el, vagy szexuális viszonyba keveredtek.

A kivégzettek egy részének az volt a fő bűne, hogy Kim Dzsongun leváltott nagybátyjának a szövetségesei voltak. A nagybácsit 2013 decemberében tartóztatták le és végezték ki államellenes bűncselekmények vádjával.

Becsempészik a filmeket

Észak-koreai disszidensek elmondták a brit Telegraphnak, hogy dél-koreai és kínai tévésorozatok kalózkiadásait csempészek hozzák be nagy mennyiségben az országba, és gyakran a feketepiacon árulják.

Hiába igyekszik a kormányzat megakadályozni, hogy az emberek tudomást szerezzenek a határon kívül történtekről, a mobiltelefonok terjedése miatt ez lehetetlen.

Egyre nagyobbak a munkatáborok

A hírszerzési jelentés szerint az északi hatóságok megnövelték a munkatáborok befogadóképességét, és hackerek csak az idén több ezer dél-koreai okostelefonhoz próbáltak hozzáférést szerezni álcázott játékalkalmazáson keresztül.