Szidta Putyint, meghalt a színész

2014.11.06. 15:02

Holtan találták lakásában Alekszej Devocsenko színészt, Vlagyimir Putyin közismert kritikusát. Kollégái szerint a férfit meggyilkolták, az orosz hatóságok nem látnak bűncselekményre utaló nyomokat. A színész véres holttestét egy rokona fedezte fel.

Szerdán este holtan találták moszkvai lakásában Alekszej Devocsenkót. A 49 éves színész – moszkvai és szentpétervári fellépései mellett – arról volt ismert, hogy nyíltan bírálta Putyin elnököt, és több állami kitüntetést is visszautasított.

Kitartó kritikus volt

Alekszej Devocsenko rendszeresen részt vett az orosz kormány elleni tüntetéseken, és úgy nyilatkozott, elege van legitimált lopás rendszeréből. Tagja volt a  Garri Kaszparov vezette liberális Egyesült Civil Frontnak, és hangosan bírálta az orosz kormányt amiatt is, hogy beavatkozik az ukrán polgárháborúba.

Tüntetéseken is bírálta Vlagyimir Putyint és a legitimizált lopás rendszerét a moszkvai színész. Alekszej Devocsenkót vérbe fagyva találták meg otthonában.Forrás: RIA Novosti/Vadim Zhernov

Megölték. Illetve mégsem

A háromszoros Arany Reflektor-díjas színészt vérbe fagyva találta meg egyik rokona: kollégái szerint meggyilkolhatták, és erre utaltak az első rendőrségi információk is – az ügyben eljáró nyomozóhatóság viszont cáfolta a bűncselekmény hírét, írja a The Moscow Times.

Szétverte a saját üvegvitrinjét?

A hatóság későbbi információi ugyanakkor ellentmondásosak voltak: az Interfaxot úgy tájékoztatták, hogy Alekszej Devocsenko szívrohamot kaphatott. Ez viszont nem magyarázza meg a helyszínen talált rengeteg vért és a színész súlyos fejsérülését.

A Life News nevű orosz bulvárlap már úgy értesült, hogy a színész részeg dührohamában puszta kézzel verte szét az üvegvitrinjét. Ekkor sebesült meg, és a vérveszteség miatt elájulhatott, majd meghalt – írja a lap.

.