Tucatnyi holttestet emeltek ki a mélybe zuhant buszból

busz balesett
Cieza, 2014. november 9. Mentőalakulatok tagjai a buszbaleset helyszínén a délkelet-spanyolországi Murcia tartományban lévő Cieza város közelében 2014. november 9-én. A balesetben tizenkét ember meghalt és 39-en megsérültek. (MTI/EPA/Marcial Guillen)
Vágólapra másolva!
Tizennégy ember meghalt, 39 megsérült, amikor árokba borult és oldalára fordult egy busz szombaton késő este a Spanyolország délkeleti részén fekvő Murcia tartományban.
Vágólapra másolva!

A baleset Cieza várostól nem messze történt. A busz, amelyen ötvenöten utaztak, mintegy 15 méteres magasságból zuhant le. A sofőr sérülésekkel élte túl a balesetet. Elmondása szerint nem működött a jármű féke és ezért történt a szerencsétlenség.

Forrás: MTI/EPA/Marcial Guillen

Az előzetes vizsgálat szerint a vezető nem állt alkoholos vagy kábítószeres befolyásoltság alatt. A túlélők közül mindenkit kórházban ápolnak, tíz ember állapota súlyos. Kórházban van a busz sofőrje is, akinek a sérülései mellett szívritmuszavara is van. A férfi alkohol-, és drogtesztje negatív lett, de a hatóságok őt tartják felelősnek a balesetért.

A busz Madridból tartott Bullas városába.