Robbanás történt egy harkivi kocsmában

Vágólapra másolva!
Megsérült 11 ember, amikor robbanás történt egy belvárosi kocsmában a kelet-ukrajnai Harkivban. A robbanás oka még nem tisztázott, de az ügyészség terrorizmust gyanít. A kocsmában segélyeket gyűjtöttek.
Vágólapra másolva!

Robbanás történt hétfőre virradóra a kelet-ukrajnai Harkiv egyik belvárosi kocsmájában, a detonációban 11-en megsebesültek. A robbanás a bárpultnál történt, a vendégek felőli oldalon. Kitörtek a kocsma ablakai, és károk keletkeztek az épület előtt parkoló gépkocsikban is.

A Harkiv megyei ügyészség terrorizmus gyanújával indított nyomozást, de a kijevi sajtó híradásaiból egyelőre nem derült ki, mi okozta a detonációt.

Segélyeket gyűjtöttek

Mihajlo Ozerov, a szórakozóhely vezetője szerint a kocsmában segélyeket gyűjtöttek a kelet-ukrajnai menekülteknek és az úgynevezett "terrorellenes hadműveletben" részt vevő fegyvereseknek.

Az elmúlt fél évben a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktusban nem volt jellemző, hogy pokolgépes merényleteket kövessenek el. A Luhanszk és Donyeck megyével szomszédos Harkiv megyére, illetve a másfél milliós megyeszékhelyre – amely Ukrajna második legnagyobb városa – nem terjedtek ki a harcok, a térség az ukrán hatóságok ellenőrzése alatt állt.