Fegyveresek támadtak egy egyiptomi hadihajóra

Vágólapra másolva!
Nyolc tengerész eltűnt, a hadsereg 32 támadót őrizetbe vett.
Vágólapra másolva!

Nyoma veszett az egyiptomi parti őrség nyolc tagjának, miután négy azonosítatlan motorcsónakból tüzet nyitottak járőrcsónakjukra a Földközi-tengeren, 70 kilométerre Damietta kikötővárostól. Az egyiptomi hadsereg terrorcselekménynek minősítette az esetet. A támadásban a haditengerészet öt tagja megsebesült.

A tűz alá vett és teljesen kiégett járőrcsónak segítségére siető alakulatok megsemmisítették a támadók motorcsónakjait, és 32 embert őrizetbe vettek. Jelenleg az eltűnt tengerészeket keresik, és az elfogott fegyveresek kihallgatása is zajlik. Utóbbiak kilétéről és a támadás körülményeiről egyelőre nincsenek értesülések.

Bár az utóbbi években megszaporodtak a biztonsági erők tagjai elleni támadások Egyiptomban, a tengeren még nem volt példa ilyen incidensre.

A szerdán megjelent hírek még húsz elfogott támadóról és három azonosítatlan csónakról szóltak. Az al-Hajá egyiptomi műholdas csatornának egy katonai szakértő akkor azt mondta, valószínűnek tartja, hogy egy csempészbandáról lehet szó, a csónakok pedig kábítószert vagy fegyvereket szállítottak.